BESEDA AVTORJEV

Knjiga "Zbogom, cigareta" je mi¹šljena kot priročnik, namenjena pa je vsem tistim, ki bi se radi odpovedali kajenju, vendar ne vedo, kako. Nastala je na pobudo najinih prijateljev, ki so se dolga leta bojevali s cigareto, na koncu pa skoraj vedno ostali poraženi. Z željo, da bi bila vaša pot uspesnejša, vam priroèčnik ponuja nekaj že preizkušenih metod, s pomočjo katerih se vam bo odprl pogled v bolj zdravo življenje. Priročnik je razdeljen na tri dele.

Prvi del vas bo popeljal v zgodovino tobaka in vam razložil vzroke za začetek kajenja, seznanil vas bo s cigaretno propagando in vam pokazal, kako se ji najlažje upreti. Poučil vas bo tudi o najbolj učinkovitih metodah preprečevanja kajenja.

Drugi del vas bo seznanil s pripravami na začetek nekadilstva in vam ponudil pomoč pri reševanju najbolj kritičnih obdobij, ki jih prinaša proces prenehanja kajenja. Poleg tega vam bo poglavje skušalo premagati strah, da bi se brez cigarete prevec zredili. V njem boste našli tudi nekaj koristnih nasvetov, kako pri odvajanju kajenja pomagati drugim, predvsem tistim, ki so vam najbolj pri srcu.

V tretjem delu boste našli vprašalnika o razlogih za prenehanje kajenja in za kategorizacijo kadilcev ter beležki, s katerima si boste lahko pomagali beležiti pokajene cigarete. Na koncu sta priloženi ¹še dve diplomi, namenjeni vsem tistim, ki se bodo s pomočjo knjige uspešno odvadili kajenja. Priročnik je tako primeren za vse kadilce, ki so se že poskusili odvaditi kajenja, pa jim je na koncu zmanjkalo moči, kot tudi tistim, ki nameravajo poskusiti prvič. Priporočava ga tudi nekadilcem, prav tako pa tudi vsem učiteljem in staršem, ki imajo najpomembnejšo vlogo pri vzgoji in preprečevanju kajenja otrok in mladostnikov.

Avtorja